U OBROVCU ODRŽANA RADIONICA ZA DJECU O DIVLJIM ŽIVOTINJAMA S VELEBITA

Tekst: Panopticum

Foto: Rewilding Velebit

U Obrovcu, u dječjem vrtiću istoimenog naziva smještenom neposredno uz obalu rijeke Zrmanje, a koji je proglašen najljepšim u Hrvatskoj, zaklada Rewilding Velebit u utorak, 16. siječnja 2024. održala je radionicu pod nazivom “Kada odrastem želim biti čuvar prirode”. Putem zanimljive radionice djeca su se kroz kratki edukativni video upoznala s životom medvjeda, vuka, jelena, poskoka, djetlića i drugih divljih životinja s Velebita. Osim toga, djeca su pogledala i kratki film o jednom danu u životu čuvara prirode u Hrvatskoj.

Na kraju radionice djeca su aktivno sudjelovala u slaganju puzzli s motivima divljih životinja s Velebita. U radionici s temom velebitskih divljih životina sudjelovalo je 31 dijete iz Obrovca, priopćili su iz zaklade.

Cilj Rewilding Velebit zaklade je promicanje povratka održivoj divljoj prirodi i podizanju svijesti o potrebi očuvanja divljeg svijeta na Velebitu, ali i u drugim dijelovima Hrvatske.

 

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon