U NSK OTVORENA IZLOŽBA “BOOK ART IN CROATIA”

Tekst: D. S.

Foto: NSK

U povodu predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu postavila je izložbu „Book Art in Croatia“ koja prigodno ističe bogatstvo i raznolikost bitnoga dijela hrvatske baštine i nacionalnoga identiteta. Izložba „Book Art in Croatia“ bit će otvorena do 31. siječnja, a već su je 9. siječnja 2020. godine u pratnji vršiteljice dužnosti glavne ravnateljice Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu dr. sc. Tatijane Petrić razgledali predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i predsjednik Europskoga vijeća Charles Michel.

Izložba “Book Art in Croatia” predstavlja povijesni presjek izradbe i opreme knjiga u Hrvatskoj od srednjega vijeka do suvremenoga doba te obuhvaća rukopisne i tiskane knjige različite tematike i sadržaja  od srednjovjekovnih evanđelistara i misala  do suvremenih ilustriranih izdanja i grafičko-književnih mapa, koje svojim unutarnjim i izvanjskim oblikovanjem, odnosno usklađenošću likovno-grafičke opreme sa sadržajem, predstavljaju najviše dosege umjetničkoga oblikovanja knjige u Hrvatskoj.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon