U NEPALU ODRŽAN IX. SVJETSKI KONGRES RENDŽERA

Tekst: Š. Š.

Foto: IRF

U Nacionalnom parku Chitwan u Nepalu, od 12. do 16. studenog 2019. u organizaciji Svjetske rendžerske federacije ( IRF) održan je IX. Svjetski kongres rendžera prirodnih parkova. Ovo je prvi puta da se kongres rendžera održao u jednoj azijskoj zemlji s preko 550 sudionika iz vise od 70 država svijeta. Kao jedini predstavnici iz Republike Hrvatske na kongresu su prisustvovali djelatnici Nacionalnog parka Mljet i Parka Maksimir iz Zagreba.

Kongres je otvoren paradom nacija i svečanim podizanjem zastave svjetske rendžerske federacije a nastavio se cjelodnevnim programima koji su uključivali predavanja i primjere dobre prakse u obavljanu poslova zaštite prirode koje bi bilo nemoguće obaviti na zadovoljavajući način bez ljudi na terenu.

Slijedeći kongres rendžera bi se trebao održati 2022. godine, a zemlja domaćin će biti izabrana između dviju država – Portugala i Perua.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon