U MZO NA DJELU FINANCIJSKI INŽINJERING S ELEMENTIMA DISKRIMINACIJE

Tekst: R. F.

Foto: MZO

Čini se da HNS-ova ministrica Blaženka Divjak nije baš tako nevina kako se čini na prvi pogled, a posebno na oklnost da dolazi iz političkog dioničarskog društva na čijem je čelu Ivan Vrdoljak. Naime, dok medije i hrvatsku javnost ministrica Divjak zabavlja s publiciranjem lažnih diploma, u svom ministarstvu osmislila je vrlo zanimljiv projekt na tragu financijskog inžinjeringa s elementima diskriminacije. Naime, obrazovni krugovi već mjesecima šuškaju o enormnim iznosima koje su uprihodili pojedini nastavnici radeći na pripremi i uvođenju tzv. “Škole za život”, krunskog projekta Blaženke Divjak i njene pomoćnice Lidije Kralj u MZO. Hrvatski mediji otkrivaju kako se zaista radi o projektu-zlatnoj koki, priređenom u Ministarstvu obrazovanja. Iz njega su, pod egidom EU sredstava, kroz isplate više stotina tisuća kuna bitno poboljšana inače skromna prosvjetarska primanja, ali samo odabranih nastavnika.

Bilo kako bilo, zasad nije baš jasno kako izgleda ta dobitna matematička jednadzba Blaženke Divjak, ali sudeći prema netransparentnosti ne bi nas čudilo da se ovog slučaja u sinergijskoj akciji prihvate policija i državno odvjetništvo u suradnji s pučkom pravobraniteljicom.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon