U MOŠĆENIČKOJ DRAGI ODRŽANA ANDREJNA 2022. – SVEČANOST SVIH GENERACIJA POMORACA I RIBARA

Tekst: G. L.

Foto: F. L.

Svečanost u čast svih generacija ribara i pomoraca Hrvatskog primorja, Andrejna 2022. održala se u subotu, 6. prosinca 2022. u zgradi javne namjene u Mošćeničkoj Dragi. Organizatori su bili Katedra čakavskog sabora općine Mošćenička Draga, Radna grupa za proučavanje pomorstva i ribarstva te Ekomuzej Mošćenička Draga.

Predavanja su održali Robert Mohović, „O djelovanju Radne grupe za proučavanje pomorstva i ribarstva Katedre od 2020. do 2022. godine”, zatim Marko Blaženić, „O pomorcima Brsešćine i Edvin Rutar” i „O pomorskim zastavama pod kojima su plovili naši pomorci“.

Događaj je popratila izložba na kojoj su posjetitelji mogli razgledati brsečki guc MD 31, draški guc MD 400 i ostale tradicijske barke obnovljene u projektu Arca Adriatica, autora Marka Valjka i Roberta Mohovića.

Osim toga, nakon otvorenja Adventa Mošćenička Draga bio je organiziran skupni razgled Interpretacijskog centra ribarstva i pomorstva „Kuća od mora“, uz stručno vodstvo Ivane Blaženić.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon