U MH PREDAVANJE O HRVATSKOJ BAŠTINI U DIGITALNOM OKRUŽENJU

Tekst: M. Š.

Foto: MH

Odjel za hrvatsko glagoljaštvo MH organizira predavanje dr. sc. Vlatke Lemić  pod nazivom „Hrvatska baština u digitalnom okruženju: nove mogućnosti predstavljanja glagoljskih i drugih izvora“ koje će se održati u utorak, 3. prosinca 2019. u 19 sati, u Dvorani Jure Petričevića, Strossmayerov trg 4 u Zagrebu. Ulaz je slobodan.

U predavanju će se prikazati programi i iskustva hrvatskih baštinskih i kulturnih ustanova kroz  njihove tekuće aktivnosti i inicijative u digitalnom okruženju posvećene razvoju publike i inovativnim pristupima istraživanju povijesnih izvora omogućavanjem njihove on-line dostupnosti. Poseban naglasak bit će na primjerima i mogućnostima predstavljanja glagoljskih zapisa u aktivnim digitalnim repozitorijima i suradničkim platformama.

Naime, suvremeni programi i aktivnosti na području kulturne baštine sve su više usmjereni na suradnju, umrežavanje i razvoj zajedničke informacijske infrastrukture, kao i na komplementarno povezivanje informacijskih i baštinskih ustanova, kako međusobno, tako i sa stvarateljima i zajednicom u kojoj djeluju te ciljanim korisničkim skupinama.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon