U MADRIDU SAJAM FITUR 2021. PONOVO OTVARA TURISTIČKA VRATA MEDITERANA

Tekst: M. Š.

Foto: UNWTO

FITUR, do pojave korone najveći međunarodni sajam turizma u ovom dijelu Europe, svojim ovogodišnjim pokretanjem ponovo otvara turistička vrata Mediterana i drugih dijelova svjeta. Iako se prijašnjih godina FITUR održavao u siječnju, u Madridu će se ove godine međunarodni turistički sajam održati od 19. do 23. svibnja. Otvorenje će biti popraćeno svečanom gala večerom samo uz pozivnice u madridskom Hotelu Mandarín uz prisustvo turističkih djelatnika iz cijelog svijeta pod predsjedanjem generalnog tajnika Svjetske turističke organizacije (UNWTO) Zuraba Pololikashvilija.

FITUR je međunarodni turistički sajam na kojem se hrvatske agencije tradicionalno promoviraju na španjolskom tržištu. Hrvatska redovito sudjeluje na sajmu na kojem se predstavlja prikladno dizajniranim štandom Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

Da podsjetimo, na sajmu FITUR je posljednjih nekoliko godina u prosjeku sudjelovalo više od 10 tisuća tvrtki iz 165 zemalja, a u zadnja dva dana, kada je bio otvoren za javnost, sajam je obišlo više od 110 tisuća posjetitelja. Međutim, ove godine zbog pandemije korone će biti znatno manje sudionika nego prethodnih godina.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon