U MADRIDU OTVOREN TURISTIČKI SAJAM FITUR 2O2O.

Tekst: M. Š.

Foto: El Pais

40. po redu FITUR,  najveći međunarodni sajam turizma u ovom dijelu Europe, održava se već tradicionalno na početku godine, od 22. do 26. siječnja 2020. u Madridu. Prva dva dana su namijenjena poslovnim posjetiteljima, a ostale dane sajam je otvoren za javnost.

Hrvatska redovito sudjeluje na sajmu na kojem se predstavlja prikladno dizajniranim štandom Hrvatske turističke zajednice  Uz HTZ  redovno sudjeluju i druge Turističke zajednice hrvatskih gradova i županija te zainteresirane agencije i tvrtke. Da je Hrvatska popularna destinacija u Španjolskoj, potvrđuju i brojke o porastima dolazaka i noćenja njihovih turista, kojih je u 2019. u Hrvatskoj bilo 8,4 posto više, a njihovih noćenja 10,4 posto više nego u 2018. godine.

Na prošlogodišnjem FITUR-u sudjelovalo je više od 10 tisuća tvrtki iz 165 zemalja, a u zadnja dva dana, kada je bio otvoren za javnost, sajam je obišlo više od 110 tisuća posjetitelja.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon