U LJEČILIŠTU TOPUSKO OTVORENA FIZIKALNA TERAPIJA SENZORNOM INTEGRACIJOM

Tekst: B. M.

Foto: SMŽ

U Lječilištu Topusko, u četvrtak, 7. rujna 2023. otvoren je potpuno opremljen novi kabinet za provođenje terapije senzornom integracijom, koji je namijenjen djeci s teškoćama u razvoju. Senzorna integracija je neurološki proces koji organizira osjete iz okoline i tijela, te omogućava funkcionalno korištenje tijela u okolini. Riječ je o organiziranju osjeta kako bi osoba s teškoćama mogla aktivno i funkcionalno sudjelovati u aktivnostima svakodnevnog života.

Otvorenjem ovog kabineta u zgradi Blatnih kupki u Lječilištu Topusko osjetno je poboljšana kvaliteta usluga i olakšan pristup i dostupnost terapiji roditeljima s djecom kojoj je ta vrsta terapije potrebna. Istodobno su smanjeni troškovi i vrijeme putovanja roditelja, koji su dosad terapiju provodili u drugim gradovima.

Otvorenje kabineta upriličeno je u povodu Međunarodnog dana fizikalne terapije, koji se obilježava od 8. rujna 1951. godine, u više od sto zemalja svijeta s ciljem skretanja pozornosti javnosti na rad fizioterapeuta i njihov doprinos zdravlju ljudi. Na svečanosti u Topuskom, na velikom doprinosu fizioterapeuta zdravlju ljudi, zahvalio je sisačko-moslavački župan Ivan Celjak. Župan Celjak je tom prilikom najavio kako je u planu uređenje zgrada Toplica i Zdravstveno-rekreacijskog centra, unutarnjeg bazena i wellnessa, kako bi taj prostor postao najmoderniji i najkvalitetniji wellness u Hrvatskoj. U sklopu Lječilišta Topusko, županija obnavlja i zgradu kinematografa i Vilu Zelengaj.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon