U KOPRIVNICI OTKRIVENA SPOMEN-PLOČA AKADEMIKU DRAGUTINU FELETARU

Tekst: Panopticum

Foto: L. Hoffmann

Povodom prve godišnjice smrti u Koprivnici je na Trgu mladosti 8, u petak 21. lipnja 2024. godine, svečano otkrivena spomen-ploča akademiku Dragutinu Feletaru Zmaju Velikootočkom, na pročelju kuće u kojoj je živio i stvarao punih četrdeset godina. Svečanost je organizirala i ploču postavila Družba „Braća Hrvatskoga Zmaja“, Zmajski stol u Križevcima.

Ceremonija otkrivanja spomen-ploče održana je uz prisustvo članova obitelji pokojnog akademika Feletara (supruga Ružica, kći Petra Somek te sin Petar s obitelji), koji su i otkrili spomen-ploču. Počasnu stražu držali su članovi Zrinske garde iz Čakovca, a prigodno slovo o akademiku Feletaru održao je Hrvoje Petrić, Zmaj Koprivničko-podravski.

Uz članove Zrinske garde iz Čakovca, svečanosti su prisustvovali i članovi Zmajskog stola u Čakovcu, članovi Povijesnog društva Koprivnica, predstavnici Muzeja grada Koprivnice, predstavnici grada Koprivnice te brojni prijatelji i štovatelji Feletarovog lika i djela.

Neposredno pred otkrivanje spomen-ploče, na mjesnom groblju u Donjoj Dubravi gdje je posljednje počivalište akademika Dragutina Feletara, prijatelji, članovi obitelji, Zrinske garde Čakovec, Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu, Povijesnog društva Koprivnice, Zmajskog stola u Čakovcu i Zmajskog stola u Križevcima, zapalili su svijeće.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon