U KOLOVOZU 2021. ZAPOČINJE 22. IZDANJE ZAGREBAČKE LJETNE SCENE AMADEO

Tekst: K. Iveta

Foto: Amadeo

U utorak, 17. kolovoza 2021. godine počinje 22. ljetni program Scene AMADEO koji će se odvijati u atriju Galerije Klovićevi dvori a u kolovozu i rujnu predstavit će zagrebačkoj i inozemnoj publici  dvanaest vrhunskih koncerata u izvedbi renomiranih hrvatskih umjetnika. Uz koncerte, Scena AMADEO u suradnji sa Hrvatskim prirodoslovnim muzejem, nastavlja i sa serijom izložbi, započetih 2010. godine,  posvećenih prerano preminuloj članici programskog odbora scene, slikarici i grafičarki Izabeli Šimunović. Ove godine izbor je pao na akademsku slikaricu Ivonu Jurić koja će se u Galeriji ŠIRA u Preradovićevoj ulici predstaviti izložbom slika „Zatvoreni scenarij“.

Ovogodišnji program svojim nastupom 17. kolovoza otvara gitaristički Trio Elogio u sastavu Petrit Çeku, Pedro Ribeiro Rodrigues i Tomislav Vukšić. Slijedi solistički recital Petrita Çekua te koncert Grupa Juerga i Duende te flamenco pjevačice Nine Ćorić posvećen uspomeni na pjevača i glazbenika Nenada Jalševca. Svoj novi album Šuti i pjevaj, koji je naišao na pozitivne reakcije publike i kritike, predstavit će kantautorica Sara Renar, dok će Ansambl Illyrica na svom koncertu izvesti praizvedbu nove skladbe suvremenog hrvatskog skladatelja i glazbenika Maka Murtića. Sam kraj kolovoza obilježit će koncerti Mariachi Los Caballerosa i Mateja Meštrovića, koji će nastupiti zajedno sa sopranisticom Renatom Sabljak.

Program u rujnu otvara hrvatski pijanist Aljoša Jurinić koji će nastupiti sa mladim glazbenicima Marcom Grazianijem, Evom Šulić, Hiwote Tadesse i Smiljanom  Mrčelom. Slijedi nastup legende hrvatske jazz i pop glazbe Jimmya Stanića koji će, uz svoju Barbaru, nastupiti uz Kvartet Josipa Cvitanovića. Ove godine će se publici predstaviti i Ansambl Antiphonus koji će zajedno sa flautisticom Lucijom Stilinović izvesti djela Debussya, Honneggera, Poulenca, Varèsea, Bozza i Ravela. Slijedi nastup tria glazbenika u sastavu: Edin Karamazov, gitara, Dani Bošnjak, flauta i Aleksandar Milošev, viola.

Već tradicionalno Scena AMADEO i ove godine pridružit će se humanitarnoj akciji Korak u život, koja omogućuje nastavak akademskog obrazovanja djeci bez odgovarajuće skrbi po završetku njihova srednjoškolskog školovanja. Biti će to premjerni nastup Ansambla LADO  sa Jazzianom Croaticom Borne Šercara na koncertu koji nosi naslov „Ples bure i vatre“. Svaki kupac ulaznice za ovaj koncert, čiji ukupni prihod ide u korist akcije, dobit će na poklon originalnu grafiku poznatog hrvatskog slikara Vatroslava Kuliša.

Radi poštovanja epidemioloških mjera organizator moli posjetitelje da dođu barem pola sata prije koncerta. Isto Sve ostale informacije o programu mogu se naći na internetskom  portalu www.scenaamadeo.hr.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon