U KARLOVCU ZAPOČINJE 48. ZILIK

Tekst: S. Š. Š.

Foto: P. A.

Nakon jednogodišnje pauze uzrokovane pandemijom korone, u posljednjem tjednu siječnja, odnosno u ponedjeljak, 24. siječnja 2022.  održat će se u Karlovcu 48. ZILIK. U skladu s epidemiološkim mjerama, ZILIK će ove godine biti realiziran u reduciranom obliku. Ove godine u fokusu ZILIK-a biti će maštovite i raznolike likovne radionice koje će za djecu bez adekvatne roditeljske skrbi i ostale polaznike održati kvalitetni akademski umjetnici i umjetnice iz raznih dijelova Hrvatske.

Naime, 48. ZILIK počinje likovnom radionicom magistre edukacije likovne kulture Mirele Blažević pod nazivom “Slikarska kuharica” a svečano otvorenje 48. ZILIK-a se obilježava izložbom akademskog slikara Željka Subića pod nazivom “Vagoni – bilješka u vremenu”u Gradskom kazalištu Zorin dom.

Inače, 48. ZILIK posvećen je dugogodišnjem izborniku i voditelju ZILIK-a Nikoli Albanežeu koji je ostavio iznimno značajan trag svojim djelovanjem na kulturni i umjetnički život Karlovca.

Podsjetimo, Nikola Albaneže bio je izniman povjesničar umjetnosti, muzeolog i likovni kritičar. Krasile su ga vrline poput nevjerojatne topline, dobronamjernosti, pravednosti, poštenja, stručnosti, ali ponajviše ljudskosti. Bio je jedan od rijetkih umjetnika kojeg su svi poštivali i cijenili te su s njime vrlo rado surađivali. Iskreno je volio umjetnost, suvereno vladao materijom i odnosio se s maksimalnim poštovanjem prema umjetnicima i suradnicima.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon