U JASTREBARSKOM ODRŽANA TRADICIONALNA DIPLOMATSKA BERBA

Tekst: N. J. / Panopticum

Foto: Ured predsjednika

Iako vremenska prognoza nije bila obećavajuća, predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je u četvrtak, 7. listopada 2021. na tradicionalnoj “Diplomatskoj berbi” organiziranoj za šefove diplomatskih misija i međunarodnih organizacija akreditiranih u Republici Hrvatskoj. Domaćin „Diplomatske berbe“ bio je predsjednik Republike Zoran Milanović, dok je organizator bio Grad Jastrebarsko. Šesta po redu „Diplomatska berba“ održala se u vinogradu obitelji Kurtalj na Plešivici.

Zaželjevši dobrodošlicu šefovima diplomatskih misija i međunarodnih organizacija akreditiranih u Republici Hrvatskoj te zahvalivši na gostoprimstvu predstavnicima organizatora iz Grada Jastrebarskog i članovima obitelji Kurtalj, u prigodnom obraćanju predsjednik Milanović rekao je kako posljednjih godina svjedoči nevjerojatnom napretku vinara na plešivičkom području.

Nadalje, dodao je kako je ovo područje bilo i jedan od centara političkog organiziranja hrvatskog seljaštva te da su neki od najistaknutijih hrvatskih političkih lidera bili iz Jastrebarskog, kao na primjer Vlatko Maček. Osim toga, napomenuo je kako su iz neposredne okolice ovog kraja i dva hrvatska kardinala – zagrebački kardinal i nadbiskup, misleći pritom na Stepinca i Kuharića.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon