U JADRANU ZAPOČINJE PRIVREMENA OBUSTAVA RIBOLOVA NA SRDELE

Tekst: L. G.

Foto: Panopticum

U ponoć s nedjelje na ponedjeljak, 17. siječnja 2022. započinje privremena obustava lova na srdele na području cijelog ribolovnog mora Republike Hrvatske. Obustava ribolova na najpopularniju plavu ribu trajat će do 15. veljače 2022., a za to vrijeme ribari imaju pravo na potpore iz Programa za ribarstvo i akvakulturu RH za programsko razdoblje od 2021. do 2027. godine.

Podsjetimo, u sklopu dosadašnjeg Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo za obustavu ribolova plivaricama isplaćeno više od 252 milijuna kuna, odnosno 100 posto raspoloživih sredstava. Neki od osnovnih uvjeta za ostvarivanje potpora su da ribarsko plovilo ne smije obavljati nikakvu ribolovnu aktivnost tijekom trajanja privremene obustave te mora biti vezano u luci, a članovi posade ne smiju obavljati bilo koju vrstu ribolova ili drugu djelatnost.Također, plovilo mora biti autorizirano za plivaričarski ribolov i imati dostatnu minimalnu ribolovnu aktivnost od ukupno 120 ribolovnih dana ostvarenih tijekom 2020. i 2021., od čega najmanje 51 posto ribolovne aktivnosti ostvarene u dijelu plivaričarskog ribolova.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon