U IZBJEGLIČKIM KAMPOVIMA U GRČKOJ ZAPOČELO ORGANIZIRANO CIJEPLJENE AZILANATA

Tekst: B. Dobrijević

Foto: BBC

Na pet grčkih otoka u blizini Turske boravi oko 12 tisuća tražitelja azila, a oko 9 i pol tisuća njih živi u službenim izbjegličkim logorima, prema agenciji Ujedinjenih nacija za izbjeglice – UNHCR-u. Kako javljaju EU mediji, a pozivajući se na Nacionalnu organizaciju za javno zdravstvo Grčke, cijepljenje je počelo na otocima Lesbosu, Chiosu i Samosu jednokratnom dozom cjepiva Johnson & Johnson. Oko 15 posto ljudi u logorima do sada je izrazilo interes za cijepljenjem, a oko 30 posto je već je preboljelo Covid-19, rekao je za atensku novinsku agenciju glavni tajnik ministarstva migracija Manos Logothetis.

Podsjetimo, u Grčkoj, državi s oko 11 milijuna stanovnika, više od 35 posto stanovništva primilo je do danas jednu dozu cjepiva protiv korone a za sada su zaštitne maske i dalje obvezne u svim javnim prostorima uz sveprisutni policijski sat koji unatoč najavi dobre turističke sezone ostaje i dalje na snazi.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon