U HRVATSKIM ZATVORIMA NEDOSTAJE PRAVOSUDNIH POLICAJACA

Tekst: D. S.

Foto: SDLSN

Iz izvješća saborskog Odbora za pravosuđe o Izvješću o stanju i radu kaznionica, zatvora i odgojnih zavoda za 2017. godinu vidljivo je da je te godine kroz zatvorski sustav prošlo 11.329 zatvorenika, što je pet posto više u odnosu prema 2016. Kaznu zatvora izdržavalo je 4146 zatvorenika, što je smanjenje u odnosu prema 2016. godini od 115 zatvorenika.

Tim povodom predsjednik Sindikata pravosudne policije Hrvatske navodi da su istražni zatvori u RH prepuni. Međutim, dok je u hrvatskim zatvorima sve više zatvorenika, sve je manje onih koji se o njihovoj sigurnosti mogu brinuti jer već godinama nedostaje pravosudnih policajaca. Naime, zbog velikog broja osoba koje ilegalno prevoze migrante, zatvori Sisak, Gospić i Karlovac su puni, pa ih sada već smještaju u Remetinec u Zagrebu. Sindikat pravosudnih policajaca već godinama upozorava na nedostatak pravosudnih policajaca. Prema nekim slobodnim procjenama trenutno u Upravi za zatvorski sustav Republike Hrvatske nedostaje najmanje 300-tinjak pravosudnih policajaca.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon