U HND DODIJELJENE NAGRADE MARKO POLO ZA 2019. GODINU

Tekst: M. Š.

Foto: FIJET

U Novinarskom domu održana je u četvrtak, 12. prosinca 2019. svečanost dodjele nagrada “Marko Polo” u organizaciji FIJET-a Hrvatske i u suradnji s HND-om te pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma RH. Medijski pokrovitelj manifestacije bio je Večernji list.

Nagradu ‘Marko Polo – slavni putopisac 2019.’ Svjetskog udruženja turističkih novinara i pisaca o turizmu FIJET dobili su novinarka Radmila Kovačević i Stefan Baciu iz Rumunjske. Nagrade su im uručili predsjednik FIJET-a Tijani Haddad i predsjednik HND-a Hrvoje Zovko.

Rumunjski novinar ‘Marko Polo Grand Prix’ dobio je za radio-reportaže iz Maroka, a novinarka Radmila Kovačević za turističke putopise o Slavoniji i Baranji te afirmaciju hrvatskih turističkih destinacija. Nagrade Marko Polo dodijeljene su također Andrei Buči i Robertu Knjazu za TV serijale, Lani Mindoljević za reportaže u Jutarnjem listu, Mikiju Brataniću za projekt “Priča o konobi“, Danieli Draštati za promicanje multikulturalnosti u emisiji Prizma, Vjekoslavu Maduniću za promicanje hrvatskog turizma i Radmilu Bumberu za reportaže o Adventu u Zagrebu.

Manifestacija je bila u znaku 65. godina FIJET-a i 55. god. Hrvatskog FIJET-a, svjetskog udruženja turističkih novinara. Voditelj programa bio je Mislav Togonal, a uz slavljeničku tortu Hotela Esplanade Zagreb na skupu novinara se predstavila i udruga sedmoro moslavačkih vinara sorte Škrlet.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon