U GKR PREDSTAVLJANJE MONOGRAFIJE O GRADU BAKRU

Tekst: GKR/Panopticum

Foto: TZ Bakar

U srijedu, 11. prosinca 2019. u Ogranku Trsat Gradske knjižnice Rijeka bit će predstavljena knjiga “Va Gradu Bakru, Bakar grad” Miljenka Šegulje i Slavice Mrkić Modrić.
Monografija o Bakru – knjiga o zavičaju je spoj stvarnog i fikcije. Stvarnost su snažne fotografije bakarskog kraja proizašle iz fotoaparata Miljenka Šegulje, dugogodišnjeg  kroničara grada Bakra. Fikcija su slova Slavice Mrkić Modrić, istinske zaljubljenice u kraj koji se nalazi na Miljenkovim fotografijama.

Miljenko Šegulja, što amaterski, što profesionalno, fotografijom se bavi više od 50 godina. Kroničar je Grada Bakra iza kojeg stoji niz samostalnih i skupnih izložbi, a njegove su fotografije neizostavani dio brojnih monografija i knjiga tematski vezanih za bakarski kraj.
Slavica Mrkić Modrić dugogodišnja je novinarka i urednica u Novom listu. Autorica je brojnih monografija, suradnica u zavičajnim publikacijama te, također, svojevrsna kroničarka kraja i vremena u kojem živi.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon