U GALERIJI SC OTVORENA IZLOŽBA “PRIČE ROMA”

Tekst: R. F.

Foto: Galerija SC

U zagrebačkoj Galeriji SC, u petak, 17. siječnja 2020. otvorena je izložba “Priče Roma”, koju su organizirali Romski resursni centar iz Darde i Fade In iz Zagreba. Radi se o jednom od rezultata projekta Muzej osobne povijesti Roma, sufinanciranog sredstvima Europskog socijalnog fonda putem natječaja Ministarstva kulture, Umjetnost i kultura za mlade.

Izložba “Priče Roma” donosi 18 osobnih priča, većinom pripadnika podskupina Muntenci/Munćani, Ludari i Ardeljani/Erdeljci, ogranka Bajaši, naseljenih u  Slavoniji i Baranji. Premda međusobno različite, ove priče, okupljene u cjelinu, pružaju direktan uvid u suvremeni život i probleme zajednice. Jedna od glavnih zadaća ove izložbe je doprinijeti razbijanju predrasuda i integraciji Roma u širu društvenu zajednicu.

Autori koncepta izložbe su Martina Globočnik, Željka Kovačević i Miroslav Sikavica, a postavu izložbe potpisuju Barbara Blasin i Kosjenka Laszlo Klemar. Izložba će biti otvorena do 30. siječnja 2020., a moći će se razgledati svakog radnog dana od 12 do 20 sati, a subotom od 10 do 13 sati.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon