U GALERIJI KRANJČAR OTVORENA IZLOŽBA MAJE STRGAR KUREČIĆ

Tekst: K. Iveta

Foto: J. Vuglač

U četvrtak, 22. travnja 2021. na Dan planeta Zemlje u zagrebačkoj Galeriji Kranjčar otvorena je izložba Maje Strgar Kurečić pod nazivom „Floating Garden“. Izložba ostaje otvorena  do 5. svibnja 2021., uz slobodan ulaz.

Likovna serija “Floating Garden” osvojila je brojne prestižne svjetske nagrade tijekom 2021. i 2020. godine, od kojih su najvažnije:

  • 14th Annual International Color Awards, 3. mjesto u kategoriji Apstrakcija
  • 15th Julia Margaret Cameron Award, 1. mjesto u kategoriji Priroda
  • BIFA 2020 – Budapest International Foto Awards, zlato u kategoriji Priroda
  • ND Photography Awards, 2. mjesto u kategoriji Priroda
  • MIFA 2020 – Moscow International Foto Awards, srebro u Fine Art kategoriji
  • Chromatic Photography Awards, 2. mjesto u kategoriji Priroda
  • 6th Fine Art Photography Awards, 3. mjesto u kategoriji Priroda

Maja Strgar Kurečić rođena je u Zagrebu 1972. godine. Diplomirala je 1996. godine na Grafičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje je i doktorirala 2007. godine s temom iz područja digitalne fotografije. Članica je Fotografske sekcije Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti (ULUPUH). Fotografijom aktivno se bavi od 1991. godine te izlaže na više od 50 selektiranih, skupnih i 10 samostalnih izložbi fotografija. Svoje radove izlagala je diljem svijeta – od Hong Konga do Moskve, Omana, Barcelone, Pariza, Kölna, Budimpešte, Praga i hrvatskih gradova – Zagreba, Rijeke, Splita, Dubrovnika, Rovinja i Varaždina. Dobitnica je više nagrada i priznanja. Radi kao izvanredna profesorica na Katedri za grafički dizajn i slikovne informacije na Grafičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje predaje fotografiju i grafičku pripremu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon