U GALERIJI GRADA KRAPINE OTVORENA IZLOŽBA IVANE BAJCER

Tekst: S. Š. Š.

Foto: PA

U Galeriji grada Krapine je u petak, 4. prosinca 2020. otvorena samostalna izložba akademske umjetnice Ivane Bajcer pod nazivom „Od mene za tebe“. Autorica se na izložbi predstavila opsežnim brojem radova u različitim medijima – crtež, grafika, sketchbook, umjetnička knjiga, video rad – unutar kojih izražava, iznosi i obrađuje osobna emocionalna i psihička stanja. Izlaganjem svojih najdubljih strahova i nesigurnosti umjetnica Bajcer izložbom ukazuje povjerenje promatraču budući zbog nemogućnosti potpune posvete umjetnosti stvara umjetnost iz života. Naime, opće je poznato kako likovni umjetnici u Hrvatskoj ne mogu živjeti od svoje umjetnosti te su primorani raditi cijeli niz drugih poslova kako bi si osigurali egzistenciju i da bi nakon posla, u svoje slobodno vrijeme, posvetili se svom životnom pozivu.

Na otvorenju su govorile ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Krapina Grozdana Pavlović i voditeljica galerije Vesna Kunštek koja je upoznala publiku sa životopisom umjetnice, umjetnica Ivana Bajcer se zahvalila organizatorima, kustosici i publici, a izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika Dragutin Kozina. Izložba ostaje otvorena do 31. prosinca 2020. godine, radno vrijeme galerije je od utorka do subote od 10 do 13 sati.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon