U FRANKFURTU ZAVRŠIO NAJVEĆI SAJAM KNJIGA NA SVIJETU

Tekst: Panopticum

Foto: UN Publications

U Frankfurtu je u nedjelju, 23. listopada 2022. završen najveći sajam knjiga na svijetu. Otvoren od srijede, 19. listopada 2022. na sajmu u Frankfurtu na Majni nazočilo je 4.000 izlagača iz 95 zemalja, s više od 2.000 različitih događaja koje je pratilo oko 4 tisuće novinara.

Svečanom otvaranju sajma prisustvovao je i španjolski kraljevski par, jer je zemlja gost na ovom 74. Frankfurtskom sajmu knjiga Španjolska. Zemlja gost predstavila je svoju književnost i kulturu na sajmu, zatim u gradu Frankfurtu kao i na mnogim drugim mjestima u Njemačkoj.

Posljednjeg dana sajma ulogu počasnog gosta Španjolska je predala Sloveniji. Ona će imati priliku da ovako velikoj međunarodnoj publici predstavi na sajmu u Frankurtu svoju književnost i kulturu u listopadu 2023. godine.

Među izdavačima koji su na sajmu pobudili veliko zanimanje publike bila je tiskovna divizija iz odjela UN Publications koja je nanovo predstavila radove ove međunarodne organizacije na najvećem svjetskom sajmu knjiga. Ujedinjene nacije su značajan međunarodni nakladnik različitih vrsta tiskovnih publikacija a ovogodišnji nastup u Frankfurtu bio je njihov veliki povratak na svjetsku književnu scenu. Provjerenim marketinškim sloganom UN se obraćao publici s pozivom da posjetite njihov štand kako bi mogli saznati kakav utjecaj UN ima u svijetu.

Podsjetimo, oko dvije trećine izlagača ovogodišnjeg sajma u Frankfurtu došlo je sa svih strana svijeta ali  među njima nije bilo Rusije i Irana. Rusiju su organizatori sajma već u proljeće ove godine isključili zbog rata u Ukrajini dok je Iran prvobitno pristao na sudjelovanje ali je naknadno odustao od gostovanja u Njemačkoj.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon