U DUBROVNIKU OTVORENA MEĐUNARODNA KONFERENCIJA MMF I HNB O DEMOGRAFIJI

Tekst: R. F.

Foto: HNB

U Dubrovniku u hotelu Palace, od 14. do 16. srpnja 2019. održava se međunarodna konferencija “Demografija, zapošljavanje i rast: Upravljanje budućnošću u srednjoj, istočnoj i jugoistočnoj Europi” u organizaciji Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Hrvatske narodne banke (HNB).

Kako je navela predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, u jednom od svojih posljednjih istupa, demografski problem u našoj zemlji, predstavlja jedan od najvećih izazova moderne Hrvatske. Na tragu toga, iako na najavljenoj međunarodnoj konferenciji KGK neće sudjelovati, ulogu domaćina preuzeli su guverner HNB-a Boris Vujčić i zamjenik glavne direktorice MMF-a Tao Zhang. Sudjelovanje na konferenciji je također potvrdilo i petnaestak guvernera središnjih banaka i ministara financija iz srednje, istočne i jugoistočne Europe, predstavnici Svjetske banke, Europske komisije, Banke za međunarodne namire i drugih institucija, te ugledni stručnjaci sa sveučilišta Oxford, London i Tartu. Osim njih, na službenom otvorenju konferencije u ponedjeljak, 15. srpnja 2019. bit će i premijer RH Andrej Plenković te ministar financija Zdravko Marić.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon