U DUBROVNIKU OTVORENA IZLOŽBA “DIVLJE CVIJEĆE”

Tekst: R. F.

Foto: UGD

Izložba dubrovačkog umjetnika i arhitekta Tomislava Ivanišina, pod nazivom Divlje cvijeće, otvorena je danas, 16. užujka 2019. u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik.

Izložba predstavlja izbor od 150 slika iz serije Divlje cvijeće, a zastupljeni radovi su nastali u periodu od 2003. do 2019. godine. Riječ je o modernističkoj konvenciji stvaranja u kojoj autor bilježi krajobraz i zapisuje iz kadrova precizirane zbilje u kojemu se detaljno izcrta bogatstvo struktura cvjetova, kaktusa, listova i niti trave ili grma dubrovačko-pelješki kraja.

Kustosica izložbe je Petra Golušić, viša kustosica Umjetničke galerije Dubrovnik. Izložba ostaje otvorena do nedjelje, 21. travnja 2019. godine.

Tomislav Ivanišin rodio se u Dubrovniku 1942. godine. Diplomirao je 1967. godine na Arhitektonsko-urbanističkom fakultetu u Sarajevu. Slikarstvo je učio kod profesora Mladena Vukića. Magistrirao je 1971. godine na sveučilištu La Sapienza u Rimu s temom Franjevački samostan na Lopudu – obnova i revitalizacija. Aktivno se bavi slikarstvom i član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Dubrovnik. Do sada je izlagao na mnogim samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon