U DIVULJAMA USPJEŠNO ZAVRŠENO OSPOSOBLJAVANJE VATROGASNIH TIMOVA

Tekst: Nina Francetić

Foto: HVZ

U Divuljama je u četvrtak, 22. listopada 2020. održano osposobljavanje vatrogasnih timova s potražnim psima za aktivnosti potpomognute helikopterom. Ovim su se treningom vatrogasci – vodiči sa psima osposobili za letenje helikopterom, ulazak i izlazak iz helikoptera te za spuštanje vatrogasaca sa psima iz helikoptera. Navedeno su osposobljavanje provodili instruktori Državne vatrogasne intervencijske postrojbe na čelu sa njihovim zapovjednikom Joškom Grančićem a u okviru godišnjeg plana osposobljavanja i uvježbavanja vatrogasnih snaga, koje svake godine provode Hrvatska vatrogasna zajednica i Ministarstvo obrane RH po nalogu glavnog vatrogasnog zapovjednika.

Zadovoljstvo uspješno provedenim osposobljavanjem 17 vatrogasnih timova od njih 23 iz cijele Hrvatske koji su nedavno prošli licenciranje i svi uspješno završili ovo osposobljavanje koje pomaže cjelokupnom vatrogastvu u urbanom traganju i spašavanju izrazio je i Zoran Laslavić, predsjednik Povjerenstva za potražne pse HVZ-a. Navedena je provjera vatrogasnih K-9 timova trajala 48 sati, a kandidati iz cijele Hrvatske morali su pokazati znanja i vještine, prvenstveno iz traganja i spašavanja iz ruševina.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon