U CIJELOJ HRVATSKOJ VELIK BROJ VATROGASNIH INTERVENCIJA

Tekst: N. L.

Foto: HVZ

Prema izvještajima HVZ samo u posljednja 24 sata vatrogasci su na području triju županija zabilježili veći broj intervencija. Na Jelsi, u uvali Grebišće, došlo je do požara broda jedrilice, dužine 12 m sa 2 člana posade. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je DVD Jelsa s 6 vatrogasca i 2 vatrogasna vozila.  Na mjesto događaja upućen je i vatrogasni brod sv. Florijan iz DVD-a Gomilica zbog mogućnosti onečišćenja. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a brod je potonuo u 17:22 sati.

U Zadarskoj županiji u jutarnjim satima zaprimljena je dojava o požaru na otvorenom prostoru na području otoka Molata.  Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma na površini od 10 ha, a na intervenciji gašenja požara sudjelovala su dva protupožarna zrakoplova Canadaira, te JVP Zadar, DIP Zadar i DVD Molat sa ukupno 21vatrogasacem, 2 vatrogasna vozila i 1 vatrogasnim brodom. Požar je ugašen u 18:50 sati. Osim toga, u 16:54 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Sukošana iznad Marine. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma na površini od 6 ha, a na intervenciji gašenja požara sudjelovala su dva protupožarna zrakoplova Canadaira, te JVP Zadar i DVD Sukošan s 26 vatrogasaca i 8 vatrogasnih vozila. Nema daljnjeg širenja požara, a DVD Sukošan s 12 vatrogasaca i 2 vatrogasna vozila ostali su na požarištu tijekom noći.

I Grad Zagreb bilježi požarnu aktivnost. U akciji gašenja požara krupnog otpada u reciklažnom dvorištu koji je izbio 24. srpnja u večernjim satima sudjelovalo je 158 vatrogasaca i 53 vatrogasno vozilo iz JVP Zagreb i DVD-a s područja Grada Zagreba, te vozilo DOKING-a. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 28 postrojbi. U 2:30 vozila DVD-a vraćena u baze.

Djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „dr. Andrija Štampar“ izvršili mjerenja vlastitim uređajima na mjestu požara i u naselju Mičevec. Prema preliminarnim rezultatima nisu pronađene štetne čestice  u zraku. Također, prema informacijama od HMP-a nema ozlijeđenih osoba.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon