U ČAKOVCU SE OTVARA CENTAR ZA REHABILITACIJU BIVŠIH ZATVORENIKA

Tekst: D. S.

Foto: HWI

U četvrtak, 18. lipnja 2020. u Čakovcu otvorit će se vrata novog Edukacijskog centra koji je podignut u sklopu projekta S.N.A.G.A. (Samopouzdanje, Nesebičnost, Aktivizam, Govor Istine, Asistencija) koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, gdje je cilj projekta razviti novi inovativan model integracije u društvo počinitelja kaznenih djela s područja Međimurske i Varaždinske županije. Model integracije bivših zatvorenika uključivat će aktivnu suradnju partnera i više organizacija javnog i civilnog sektora koje imaju iskustva u terapijskom radu i razvoju novih rehabilitacijskih metoda za ranjive skupine koje treba integrirati u društvo. Kako bi se što kvalitetnije pripremio model resocijalizacije počinitelja kaznenih te time pomoglo u izgradnji novog uspješnog života na slobodi, udruga planira više odvojenih aktivnosti.

Projekt S.N.A.G.A. provodi se u projektnom partnerstvu sa Međimurskom županijom, Hrvatskom školom Outward Bound i Centrom za rehabilitaciju Silver iz Zagreba. Projekt je odobren za sufinanciranje na pozivu za dodjelom bespovratnih sredstava “Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za podršku učinkovitoj resocijalizaciji i reintegraciji počinitelja kaznenih djela u društvenu zajednicu“.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon