U BORBI PROTIV KORONE RUSIJA USPOSTAVILA ZRAČNI MOST S ITALIJOM

Tekst: Panopticum

Foto: Veleposlanstvo Rusije

Prema službenoj objavi Veleposlanstva Rusije, a nakon obraćanja i zamolbe talijanske vlade, u nedjelju, 22. ožujka 2020. iz Rusije u Italiju je stiglo prvih 9 teretnih zrakoplova IL-76. Zrakoplovna grupa od devet aviona Il-76 vojno-transportne avijacije Zračno-svemirskih snaga Rusije upućena je u Italiju u skladu s ukazom ministra obrane Ruske Federacije generala Sergeja Šojgua.

Rusija, naime, šalje svoje stručnjake i opremu za borbu protiv koronavirusa u najpogođenije dijelove Italije. Radi se o zaštitnoj opremi, kao što su medicinski uređaji i mobilni sistemi za dezinfekciju vozila i terena na osnovi sistema Kamaz, te brigadama ruskih medicinskih stručnjaka među kojima oko 100-tinjak virologa i  epidemiologa. Ruske stručnjake na aerodromu dočekalo je visoko talijansko izaslanstvo. Ministar vanjskih poslova Luigi Di Maio i načelnik Glavnog stožera oružanih snaga Enzo Vecciarelli zahvalili su Ruskoj Federaciji na pruženoj pomoći.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon