U BLATU NA KORČULI OTVORENA IZLOŽBA DUBRAVKE LOŠIĆ

Tekst: A. P. G.

Foto: L. H.

U utorak, 27. lipnja 2023. u Blatu na otoku Korčuli otvorena je izložba pod naslovon “U tranziciji / Depo” akademske slikarice Dubravke Lošić. Izložbom su predstavljena tri ciklusa umjetnice – Tondo, Suton i Uspavanka/Rozarij, čiji autorski koncept potpisuje povjesničar umjetnosti Branko Franceschi, ravnatelj Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti. Izložba ostaje otvorena do 27. rujna 2023. godine.

Izabrani ciklusi predstavljaju Dubravku Lošić kao umjetnicu koja je početkom devedesetih godina tradicionalni koncept štafelajne slike proširila na područje slike-objekta, sintezu slikarstva i kiparstva. Produkcija ciklusa isprepliće se u vremenu u kojem Dubravka Lošić radi sa sirovim materijalima kao što su pigment, celuloza, konop, tekstil ili vuna, čijim kombinacijama oblikuje u suštini apstraktne kompozicije.

Dubravka Lošić živi i radi u Dubrovniku i u Blatu na Korčuli kao samostalna umjetnica. Završila je Školu primijenjenih umjetnosti u Zagrebu, diplomirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1988. u klasi prof. Ferdinanda Kulmera.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon