TVRTKA GLAVNE ZVIJEZDE DORH-A POD SUMNJOM ZA PREVARU ELEKTROPRIVREDE BIH

Tekst: Panopticum

Foto: Najmenadzer/Fokus

Milenko Bašić, trenutno glavna zvijeza DORH-a u poznatoj aferi “Vjetroelektrane”, dobio je u susjednoj Bosni i Hercegovini ponovo zanimljiv medijski prostor na stupcima crne kronike zbog suspektnog poslovanja s Elektroprivredom BiH, odnosno s termoelektranama Tuzla i Kakanj.

Naime, federalni revizori utvrdili su nezakonitosti prilikom provođenja dva velika natječaja u nabavi mrkog ugljena za potrebe Elektroprivrede BiH gdje je tvrki Lager iz Posušja koja je u vlasništvu Milenka Bašića uplaćeno čak 24 milijuna KM više od ugovorene vrijednosti. Slučajno ili ne, revizori su također utvrdili da je na javni natječaj pristigla samo jedna ponuda i to od Bašićevog Lagera.

Nadalje, federalni revizori su ocijenili da je u ovom konkretnom slučaju prekršen Zakon o javnim nabavkama BiH uz obrazloženje da spomenuti zakon jasno propisuje poništavanje postupka nabave ako su ugovorni iznosi veći od sredstava koja su osigurana za potrebe javnog natječaja.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon