TURIZAM SLAVONIJE PREDSTAVIO NOVI VIZUALNI IDENTITET I SLOGAN

Tekst: Alma Radoš

Foto: Anto Magzan

U Zagrebu je u četvrtak, 1. lipnja 2023. predstavljeno novo, kreativno vizualno rješenje kojim će se ubuduće na turističkom tržištu prezentirati sve atraktivnija Slavonija. Novo kreativno rješenje uključuje i zajednički moderni logotip inspiriran bojama zemlje, zlatnim poljima i slavonskom ravnicom. Moderan, a topao, specifičnih ligatura inspiriran je bojama slavonske zemlje, zlatnim poljima i horizontom maštovito prikazanim „rezanjem“ donjeg dijela slova u riječi Slavonija.

Uz moderni i atraktivni vizualni identitet Slavonija je za posjetitelje pripremila bogatu ponudu u vidu posjetiteljsko-edukativnih centara – Požešku kuću, Terra Panonicu i Kuću Panonskog mora. Osim toga, u Pleternici možete posjetiti novootvoreni Muzej bećarca, UNESCO-zaštićen Park prirode Papuk, prvi hrvatski geopark koji nudi obilje aktivnosti na otvorenom, a posjetitelji ljeti mogu računati na Aquapark Shhhuma u Velikoj, prvi vodeni park u ovom dijelu Hrvatske, dok se u Toplicama Lipik može uživati u kupanju tijekom cijele godine.

Nadalje, u susjednoj Virovitičko-podravskoj županiji može se uživati u Plemićkoj ruti koja povezuje dvorce, kurije, moderne multimedijalne posjetiteljske centre i prolazi UNESCO područjima obalama Drave i Parkom prirode Papuk, te posjetitelje pritom mami najfinijim jelima podravske i slavonske kuhinje i odličnim vinima butik vinarija.

Također, treba istaknuti ljepotu rijeke Save koja će uskoro u Slavonskom Brodu dobiti putničko pristanište, Adrenalinsku šumu u Bebrini i novi hotel Park u Slavonskom Brodu te bogatu ponudu rančeva, salaša i obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava.

Osječko-baranjska županija predstavila se bogatom kulturnom i prirodnom baštinom, zatim s manifestacijama poput aktualnog Vinskog mjeseca, popularnim HeadOnEast, odličnom gastronomijom uz iznimna vina među kojima se posebno ističe graševina, najvažnija hrvatska sorta koja upravo u Slavoniji daje najbolje rezultate.

Vukovarsko-srijemska županija je uz vrhunske graševine istaknula i nadaleko poznati iločki traminac koji je u svijetu proslavio najistočniju hrvatsku županiju. Uz netaknutu prirodu i brojne muzeje među kojima se ističe moderan Muzej vučedolske kulture, predstavljen je i novi turistički proizvod Adrenalinski park Bosut Rokovci-Andrijaševci sa ziplineom.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon