TURIZAM KAKAV ŽELIMO – RADIONICA O TURIZMU SVEUČILIŠTA U ZADRU

Tekst: UNIZD/Panopticum

Foto: A. Hammar

U susret Svjetskom danu turizma, Odjel za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru u ponedjeljak, 26. rujna 2022. organizira događanje pod nazivom „Turizam kakav želimo“. Cilj je ovog događanja, kroz uključivanje različitih dionika, ukazati na važnost primjene načela održivosti u planiranju i razvoju turističke destinacije.

Obilježavanje dana turizma započeti će s nizom prezentacija rezultata istraživanja provedenih na području Grada Zadra i Ravnih kotara.  Glavna aktivnost u okviru ovog događanja bit će radionica s okruglim stolom na temu „Turizam kakav želimo“, na kojemu će vrijedne uvide u temu dati niz eksperata koji predstavljaju dio lanca vrijednosti u turizmu Zadarske županije – Tomislav Fain (Udruženje hrvatskih putničkih agencija), Mihaela Kadija (Turistička zajednica Zadarske županije), Danijel Katičin (Park prirode Vransko jezero), Meri Matešić-Sičić (Turisthotel d.d.) te Rebeka Pevec (Zadar Cruise Port – Putnička luka Gaženica), a moderirat će ga izv. prof. dr. sc. Božena Krce Miočić (Sveučilište u Zadru).

Podsjetimo, Svjetski dan turizma održava se 27. rujna svake godine počevši od 1980. godine. Taj datum obilježava godišnjicu usvajanja Statuta Svjetske turističke organizacije (UNWTO), čime je utrt put osnivanju organizacije pet godina kasnije, čiji je pridruženi član i Sveučilište u Zadru.

„Turizam kakav želimo“ je događanje koje je organizirano u okviru projekta “Smart and Slow Tourism Supporting Adriatic Heritage for Tomorrow”, koji je sufinanciran u sklopu programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Italija-Hrvatska 2014. – 2020., na kojemu je Sveučilište u Zadru jedan od projektnih partnera. Projekt je osmišljen s ciljem upravljanja i promocije Jadrana kao održivog, zelenog i pametnog europskog turističkog područja kroz uspostavu lanca vrijednosti u turizmu prema načelima pametne specijalizacije. Temelji se na istraživanju načina života kao spoja materijalne, nematerijalne, kulturne i prirodne baštine u suradnji sa znanstvenicima i lokalnom zajednicom kao velikim izvorom znanja.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon