TUI OBJAVIO LOŠE VIJESTI ZA NIKOLINU BRNJAC

Tekst: B. D.

Foto: MTSRH/TUI

TUI, jedan od najvećih svjetskih touroperatora je u četvrtak, 13. svibnja 2021. hotelijerima i poslovnim suradnicima širom svijeta poslao službeni dopis s detaljnim obrazloženjem svojih turističkih operacija za ljetne odmore, a posebno onih s britanskog tržišta, na kojem je uspostavljen i poseban režim putovanja ovisno o epidemiološkoj situaciji na pojedinim svjetskim destinacijama.

Međutim, kako proizlazi iz TUI-jevog dopisa među zemljama Mediterana prema kojima je touroperator najavio letove iz Velike Britanije nažalost nema niti jednog mjesta u Hrvatskoj. Britanski turisti će putem TUI-a krenuti putem Grčke 17., Portugala 20. svibnja, a Malte 1. lipnja 2021.

Osim tržišta Velike Britanije ni s tržišta Njemačke TUI ne namjerava tako skoro krenuti prema Hrvatskoj. Naime, prema dostupnim informacijam TUI će turiste iz Njemačke prvo uputiti 14. svibnja prema Grčkoj, zatim 6. lipnja prema Španjolskoj, Portugalu te od 13. lipnja 2021. prema Cipru.

Iz krugova bliskih HTZ-u može se neformalno saznati da pokretanje značajnijeg broja TUI-jevih zračnih operacija prema Hrvatskoj ne treba očekivati prije srpnja 2021. godine. Sve u svemu, moglo bi se zaključiti da to i nisu baš dobre vijesti za sredinu svibnja i u trenucima kada hrvatski turizam očekuje konkretne najave za ionako upitnu ljetnu turističku sezonu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon