TROSKOT PREDLOŽIO RUŠENJE SPORNE HIDROELEKTRANE LEŠĆE NA RIJECI DOBRI

Tekst: B. D.

Foto: A. H./Z. T.

Saborski zastupnik Mosta Zvonimir Troskot pozvao je u subotu, 31. srpnja 2021. u Jarčem Polju mještane uz rijeku Dobru te grada Karlovca na građanski neposluh svim demokratskim sredstvima zbog problema s Hidroelektranom Lešće za koju tvrdi da ugrožava ljudske živote. Tom prilikom Troskot je upozorio da je prije dva dana iz Hidroelektrane Lešće po tko zna koji put ponovo pušten hladni plimni val budući je hidroelektrana od samog početka krivo postavljena i krivo izgrađena.

Uz to, Troskot je napomenuo da je hidroelektrana uništila floru i faunu, potopila špilje i napravila velike pomutnje u Mrežnici koja je sada hladnija i podigla razinu Kupe, što uvelike utječe na život lokalnog stanovništva.

Osim toga, Troskot je izrazio i žaljenje što je zbog gradnje HE Lešće potopljen kanjon Dobre, za koji je rekao da je najljepši kanjon na svijetu te da su se na njemu snimali holivudski filmovi. Dodao je da je apsurdno da isti ti ljudi koji trpe štetu i pate zbog HE Lešće preko proračuna svojih lokalnih samouprava moraju plaćati još i sanaciju šteta dok proizvedena struja iz sporne hidroelektrane dosiže jedva jedan posto nacionalne energetske proizvodnje.

Zaključno, Troskot je predložio da se HE Lešće sruši, dodavši da je u to postrojenje uloženo ogromnih 100 milijuna eura. Na lokalnom skupu saborskog zastupnika Zvonimira Troskota, koji je ujedno i član saborskog Odbora za gospodarstvo, okupilo tridesetak mještana s prebivalištem uz rijeku Dobru.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon