TREBA LI SDP-U RESTART S PAJSEROM I KRALJICOM GUNJE?

Tekst: Panopticum

Foto: SDP

U središnjici SDP-a na Iblerovom trgu u subotu, 9. svibnja 2020. je predstavljena „Restart koalicija“ za novi početak, koalicija koju čine stranke SDP, HSS, HSU, Snaga i GLAS. Lideri tih stranaka naveli su kako je Hrvatskoj potreban potpuni restart, bez korupcije – pravedno, a ne ortački, sa sposobnima, a ne s uhljebima.
Predsjednik SDP-a Davor Bernardić ističe kako se Hrvatska suočila s istinom i pravim dubinskim problemima. Jasno je da se ne može živjeti samo od turizma i prodaje uvoznih proizvoda, da nema jake industrije i proizvodnje, jer je uništena u pljački i privatizaciji 90-ih. Nismo samodostatni u poljoprivrednoj proizvodnji, državna administracija je prevelika, korupcija je zahvatila sve pore društva, a aktualna Vlada nije napravila nijednu reformu u zadnje četiri godine, zbog čega će i izlazak iz krize biti dug i mukotrpan.
Predsjednik HSS-a Krešo Beljak istaknuo je kako je Hrvatskoj novi početak bio potreban i prije ove krize. Navodi kako stranke koalicije RESTART imaju dovoljno iskustva, znanja i stručnih ljudi koji mogu Hrvatsku napokon pokrenuti. Čelnik HSU-a Silvano Hrelja navodi da su njegovoj stranci važna četiri životno važna područja, a to su područje mirovinskog sustava, zdravstva, socijale i svijeta rada.
Predsjednica stranke GLAS Anka Mrak-Taritaš također navodi kako je RESTART koalicija “stožer za obranu Hrvatske od HDZ-a”, a posebno ističe period kad je Hrvatsku trebalo izvlačiti iz najdubljih ponora i kriza, das u oni bili ti koji smo je vraćali na pravi put, na put razvoja, oporavka i države koja funkcionira, ističe. Goran Aleksić iz stranke SNAGA vjeruje da će ova snažna koalicija preuzeti odgovornost za Hrvatsku.
Predsjednik SDP-a i kandidat za premijera Republike Hrvatske Davor Bernardić najavio je kako će koalicija RESTART uskoro predstaviti i program s kojim će na sljedećim parlamentarnim izborima tražiti povjerenje građana za novi početak.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon