TONINO PICULA NA TRIBINI O EU

Tekst: Panopticum

Foto: SDP

U petak 15. ožujka 2019. godine s početkom u 18 sati u velikoj dvorani MO Markuševec na adresi Trg sv. Šimuna 5 u Markuševcu, Tonino Picula zastupnik u Europskom parlamentu održati će predavanje pod nazivom “Hrvatska, EU, socijaldemokracija – ususret euroizborima”.
Sadržaj tribine:
Kao jedinstveni i najvažniji politički projekt u europskoj povijesti, Europska unija mora u turbulentnoj prvoj polovini 21. stoljeća pronaći svoju ulogu. Iza EU je šezdeset godina mira, baština socijalne države, jedinstvenog tržišta, zajedničke valute i efikasnog sustava zaštite ljudskih prava. No očito previše građana imaju dojam da to ili ne vrijedi za njih ili ne vrijedi u dovoljnoj mjeri. I zbog toga se okreću strankama koje ograničavaju demokratska prava i demontiraju pravnu državu.
Prošlo je šest godina od ulaska Hrvatske u članstvo. Kako odgovoriti na pogoršan međunarodni položaj Hrvatske u uvjetima napetih odnosa unutar EU? Ono što Hrvatska danas treba je nadogradnja ne samo svoje vanjske nego ukupne politike. Raspravimo zajedno o budućnosti RH.
Europska socijaldemokracija se nalazi u ozbiljnoj krizi. 2013. godine na vlasti u državama članicama bilo je 18 socijaldemokratskih stranaka dok danas tek 8 socijaldemokratskih opcija participira u vlasti. SDP ima zadatak jasno se suprotstaviti anti-europskim pokretima, ali uz jasnu ogradu da ne brani postojeću EU bezuvjetno. Podržavamo ideju ujedinjene i progresivne Europe, zagovarajući reforme u korist građana.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon