TOMISLAV SUNIĆ O SRPSKOM POLITIČKOM MARKETINGU

Tekst: T. S. / Panopticum

Foto: www.stormfront.org

Povodom nedavne medijske najave završetka prve faze snimanja igranog filma o logoru Jasenovac, pod nazivom „Dara iz Jasenovca“ u režiji Gage Antonijevića i prema scenariju Nataše Drakulić, oglasio se svojim javnim istupom hrvatski intelektualac, dr. Tomislav Sunić.

Dr. Sunić rođen je u Zagrebu. Studirao je francuski i engleski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje je i diplomirao 1977. godine. Dr. Sunić je dijelom talijanskog podrijetla, iz obitelji Milazzi iz Rijeke, a dijelom vuče podrijetlo iz hrvatske obitelji Pajalić s otoka Krka, ali i s juga Hrvatske, odnosno iz Dubrovnika. Na Kalifornijskom državnom sveučilištu u Sacramentu je magistrirao politologiju 1985. godine, a doktorirao u Santa Barbari 1988. godine. Do 1993. godine radi kao profesor političkih znanosti u SAD. Predavao je na Kalifornijskom državnom sveučilištu, Sveučilištu Kalifornije i Juanita Collegeu u Pennsylvaniji. Nakon toga vratio se u Hrvatsku. Aktivno sudjeluje u promicanju hrvatskog pitanja u inozemstvu, a također je bivši suradnik časopisa Nove Hrvatske i Hrvatske revije. Autor je više knjiga na engleskom i francuskom jeziku, kao i brojnih eseja na hrvatskom, njemačkom, francuskom i engleskom jeziku iz područja politologije, filozofije, književnosti i jezikoslovlja. Radio je u hrvatskim veleposlanstvima u Kopenhagenu, Londonu, Bruxellesu i Alžiru.

Uz redakcijsku opremu, komentar dr. Tomislava Sunića, kritičnog kao i uvijek, o vremenu, pojavama i ljudima, prenosimo u cijelosti, i to kako slijedi:

ANTIFAŠISTIČKA DEMONOLOGIJA HRVATSKOG NARODA

“Gubljenje vremena je kritizirati sadašnju kinematografsku propagandu Srbije o hrvatskom radnom logoru Jasenovac iz Drugog svjetskog rata, uključujući i kritiku srpskog demoniziranja hrvatskog naroda, dočim u isto vrijeme tolerirati, hvaliti i financirati hrvatske hagiografe i hrvatska glavna medijska škrabala – Klasić, Goldstein, Markovina, Jutarnji list, itd. Svi se oni manje više razbacuju sa neutvrđenim brojem srpskih žrtava Drugog svjetskog rata u NDH – Hrvatskoj. Antifašistička demonologija hrvatskog naroda od 1945. do 1990., bila je glavni pravni temelj komunističke Jugoslavije.”

POKRIĆE ZA NASRTAJ NA HRVATSKU

“Napuhane žrtve Srba iz Drugog svjetskog rata služila su 1991. godine kao para-legalno pokriće / opravdanje za agresiju komunističke JNA na Hrvatsku i kao alibi za srpsku pobunu u Hrvatskoj. Hrvatska diplomacija ništa nije učinila od 1991.“

POTOMCI PARTIZANSKIH KOLJAČA

“Čemu se čuditi? Veliki broj ljudi iz hrvatskog diplomatskog zbora: Ministarstvo vanjskih i europskih poslova – Granić, Lončar, Drobnjak, Mimica, Šimonović itd., uključujući hrvatske dužnosnike iz hrvatskog pravosuđa i medijske figure, sinovi su i kćeri bivših jugoslavenskih komunističkih aparatčika ili pak čisti potomci partizanskih koljača.”

BEOGRADSKA POLJA SMRTI

“Zagreb je problem – a ne Beograd. N.B., Srpski nacionalisti i Srpsko narodno vijeće, umjesto da prave napjeve o nestvarnoj antifašističkoj mitologiji Jasenovca, trebali bi se više usredotočiti na stvarna jugoslavenska komunistička polja smrti u Beogradu i njegovoj okolici krajem 1944. kroz 1945., što je rezultiralo smrću tisuća srpskih antikomunističkih intelektualaca.”

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon