TKO U ZAGREBU ODRŽAVA GRADSKA GROBLJA?

Tekst: Panopticum

Foto: N. Žabčić/Radio Sljeme/K. P.

Posljednjih tjedana i dolaskom kišnog proljeća novinske redakcije u Zagrebu zatrpane su upitima i popratnim fotografijama čitatelja na temu stanja gradskih groblja. Uglavnom sve se svodi na pitanje: “Tko održava (i održava li) gradska groblja?”

U manjoj fotogaleriji na kraju teksta donosimo nekoliko zanimljivih kadrova “obraslog” groblja na Miroševcu za koje prozvani u zagrebačkom Holdingu tek nakom propitkivanja javnosti navode kako ga uređuje čak 23 djelatnika Tomaševićeve megatvrtke.

Da se odnos nove vlasti gradonačelnika Tomaševića prema preminulim građanima Zagreba ne svodi samo na uređenje okoliša govori i naslovna fotografija skromnog grobnog mjesta Ivana Kožarića, jednog od najvećih kipara koje je Hrvatska ikad imala a koji već više od dvije i pol godine zjapi neuređen. Podsjetimo, kipar Kožarić preminuo je u Zagrebu 15. studenoga 2020. godine u 99 godini života.

U takvim okolnostima u Zagrebu, a i šire, više nikoga ne čudi nesvakidašnje uspostavljen ideološki obrazac pomoću kojeg se ultralijeva gradska vlast obračunava sa svojim neistomišljenicima o čemu osim slučaja kipara Ivana Kožarića sasvim dovoljno govori i primjer omalovažavanja prema Milanu Bandiću, preminulom gradonačelniku Grada Zagreba.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon