“TKO NAS, BRE, ZAVADI?” – SRBI MEĐUNARODNOM KONFERENCIJOM O DEVEDESETIMA NASTOJE RELAVITIZIRATI POVIJEST SUKOBA KOJE SU IZAZVALI U BIVŠOJ DRŽAVI

Tekst: Panopticum

Foto: Ured predsjednika RH

Arhiv Srba u Hrvatskoj i „Tragovi“, časopis za srpske i hrvatske teme, u partnerstvu s Institutom društvenih nauka iz Beograda organiziraju u Zagrebu međunarodnu akademsku konferenciju  pod nazivom „Devedesete: Srbi i Hrvati u regionalnom i globalnom kontekstu“. Konferencija će se održati u Zagrebu, 24. i 25. studenog 2023. godine.

U svom objavljenom prospektu, organizatori konferencije  su naveli ciljeve i zadatke skupa te predložili teme sa željama kojih se ne bi posramio ni Slobodan Milošević. Sve u svemu organzatori nastoje i dalje bagatelizirati povijesne činjenice od 1991. godine na dalje i to na tragu stvaranja umjetnih elemenata po provjerenoj shemi iz II. svjetskog rata gdje su se iz zemlje koja je među prvima u Europi začela organizirani progon židovskog stanovništva prometnuli u žrtvu te pritom preko noći zamijenili četničke šubare partizanskim kapama. Danas po identičnom obrascu tvorci srpske ideologije na globalnoj sceni trivijalnim konferencijama i diplomatskim smicalicama uz svestranu pomoć pojedinih zemalja nastoje prikriti činjenice i krojiti povijest naroda kojima su okruženi.

Inače, osim službenih najava navedenu konferenciju Srba najavljuje i radikalni velikosrpski propagandist i ideolog, dr. sc. Dejan Jović, osoba koja je u svojoj ranoj fazi imala prilično uravnotežene stavove vezano za tadašnje događaje i procese koji su u odlučujućoj mjeri utjecali na raspad bivše države.

Organizatori skupa u zaključku navode da će jezici konferencije biti hrvatski, odnosno srpski i engleski a u pozivu ističu i financijsku potporu sudionicima u vidu putnih troškova i troškova smještaja.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon