TKO JE DODIJELIO DIPLOMATSKI STATUS SILOVATELJU RODEZIJSKIH GONIČA?

Tekst: Panopticum

Foto: HBK

Sudeći po mnogobrojnim reakcijama hrvatske javnosti, a i šire, nesvakidašnji sudski postupak koji se vodi pri zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu (OKS) protiv Ivora Ivaniševića ulazi u žurnu fazu obzirom na moguću zastaru koja prijeti u kaznenom predmetu koji se vodi po članku 205. st. 1. KZ RH. Naime, prema neslužbenim informacijama iz pravosudnih krugova, osim putem MVEP-a, pokrenuta je šira akcija utvrđivanja na koji način je okrivljenik Ivanišević stekao diplomatski status koji mu u međunarodnim okvirima daje imunitet koji je ustanovljen prilikom postupanja policije u nastojanju privođenja na zagrebački OKS temeljem potjernice MUP-a.

Podsjetimo, riječ je o zagrepčaninu koji je snimao orgije nad psima. Naime, detalji iz sudskog kaznenog postupka protiv Ivora Ivaniševića su mučni u tolikoj mjeri budući ukazuju na podmuklu svirepost. Policija sumnja kako je još daleke 2009. godine počeo seksualno općiti sa psima. Iako su njegovi odvjetnici iz nekog samo njima poznatog razloga tražili od suda da se javnost isključi iz sudskog postupka do medija su dospjele sve pikanterije s nastranošću mladog zaposlenika Europskog parlamenta u Bruxellesu.

Slučano ili ne, optuženi seksualni zlostavljač pasa i bjegunac s tjeralice hrvatske policije zaposlen u Europskom parlamentu posjeduje za tu izrazito traženu EU destinaciju samo srednju stručnu spremu. Jednako kao što ostaje nepoznanica tko je takvoj osobi s nastranim sklonostima omogućio rad u međunarodnim institucijama, ostaje također nejasno kako je dospio i što je sve radio kao čelnik Hrvatske ekumenske lige mladih registrirane za duhovne djelatnosti.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon