TIH ANKETOM USVTRDIO DA JE GOTOVO POLOVICA PUNOLJETNIH GRAĐANA HRVATSKE KORUMPIRANA

Tekst: TIH/Panopticum

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Najnovije istraživanje o stanju korupcije u Hrvatskoj donosi Transparency International Hrvatska (TIH), a objavljeno je na njihovim službenim stranicama u petak, 8. listopada 2021. godine. Mini istraživanje o korupciji provedeno je na relativno malom uzorku od 100 punoljetnih građana Republike Hrvatske.

Međutim, podaci koje je TIH dobio anketom nisu nimalo ohrabrujući za cjelokupno hrvatsko društvo budući od 100 anketiranih osoba, njih 46 su anketom potvrdile kako su bile žrtve korupcije ili su joj svjedočile. Dakle, gotovo polovica anketiranih je bila umočena u koruptivne radnje na ovaj ili onaj način.

Kompletna anketa TIH-a koja je sadržavala 8 pitanja dostupna je na internetskoj poveznici: TIH. Osim ovog mini straživanja TIH gotovo svakog mjeseca u godini donosi izvješća o stanju korupcije u Hrvatskoj a podatke objavljuje na svojim mrežnim stranicama.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon