TERENSKA NASTAVA ZA ZAGREBAČKE STUDENTE PMF-a REALIZIRANA NA OTOKU KRKU

Tekst: Š. M.

Foto: Geografski odsjek PMF-a

Terenska nastava za studente Diplomskog sveučilišnog studija geografije, smjer istraživački, grana Baština i turizam i Diplomskog sveučilišnog studija geografije, smjer nastavnički, u akademskoj godini 2022./23. na Geografskom odsjeku PMF-a u Zagrebu izvedena je na otoku Krku od 22. do 24. svibnja 2023. godine pod stručnim vodstvom prof. dr. sc. Vuka Tvrtka Opačića i prof. dr. sc. Zorana Curića.

Glavni cilj terenske nastave za studente Diplomskog sveučilišnog studija geografije, smjer istraživački, grana Baština i turizam bilo je koncipiranje prijedloga novih turističkih proizvoda temeljenih na elementima prirodne i kulturne baštine za općine Malinska-Dubašnica, Baška i Punat, pa su studenti samostalno provodili dubinske intervjue s direktorima navedenih turističkih zajednica.

Za studente Diplomskog sveučilišnog studija geografije, smjer nastavnički, glavni cilj terenske nastave bilo je osmišljavanje terenske nastave na otoku Krku za učenike osnovnih i/ili srednjih škola, sukladno nastavnom programu.

Terenska nastava na otoku Krku uključivala je posjet Franjevačkom samostanu na Košljunu, zatim interpretacijsku šetnju krčkim drmunom (hrastovom šumom), plato Mjeseca (380 m) iznad Baške, ruševine nekadašnjeg hotela Palace u Haludovu, te bivše trajektno pristanište u uvali Voz i Krčki most.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon