TERENSKA NASTAVA O OSTAVŠTINI AKADEMIKA FUČIĆA

Tekst: M. Šamanić

Foto: Krčki VAL

U Krku je kroz okupljanje darovitih učenika sedmih razreda s cijelog otoka započela u utorak, 22. listopada 2019. terenska nastava, predavanja i radionice pod nazivom »Mala staroslavenska akademija dr. Antun Mahnić« koja za temu ima izučavanje i upoznavanje bogate znanstvene ostavštine pokojnog akademika Branka Fučića. Na taj način putem radionica s terenskom nastavom osnovci dobivaju prigodu stjecati nova znanja putem predavanja i kroz istraživačko djelovanje na lokalitetima povezanim s temama koje obrađuju. Uz učenike u realizaciju programa Male staroslavenske akademije uključeni su i nastavnici povijesti, hrvatskog jezika, likovne i glazbene kulture, informatike te vjeronauka otočkih osnovnih škola.

Zadaća ovog projekta je analiza zavičajne povijesti i kulturne baštine otoka Krka i njegovog šireg okruženja, i to kao dijela nacionalne, odnosno europske baštine. Osim na Krku, učenici će dobiti priliku upoznati se s Fučićevom ostavštinom i na terenskim istraživanjima u Istri, a koja će se provoditi u Pazinu, Bermu, Humu i Roču u suradnji s nekoliko osnovnih škola iz Kastva, Rijeke i Kraljevice.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon