TEKICA GLAVU ČUVA

Tekst: R. F.

Foto: HNS

Uoči izborne skupštine osječko-baranjskog HNS-a predsjednik Hrvatske narodne stranke (HNS) Ivan Vrdoljak izjavio je u nedjelju, 1 ožujka 2020. da će stranka na predstojećim parlamentarnim izborima nastupiti samostalno, a nakon izbora će razgovarati s onima koji nas neće vraćati u ideološke podjele i II. svjetski rat. Naime, predsjednik HNS-a je na taj način prognozirao s kime će nakon parlamentarnih izbora ići u koaliciju jer ih se SDP odrekao, a ni glasači HNS-a nisu najbolje prihvatili koaliciju s HDZ-om.

MISTERIOZNA TEKICA

U kakvom je stanju koalicija HNS-a s HDZ-om najbolje se moglo vidjeti u izjavi Vrdoljaka na pitanje novinara hoće li hrvatska javnost dobiti odgovor na pitanje oko unutarstranačkih izbora u HDZ-u i tko je bio spona koja je zagovarala koaliciju HDZ-a s HNS-om: “Neću se miješati u HDZ-ove unutarstranačke izbore, kao što neću dopustiti da se oni miješaju u HNS-ove unutarstranačke izbore, ali ne dao Bog da otvorim tekicu i kažem tko je sve zvao u vrijeme kada se Hrvatska ozbiljno politički uzdrmavala.”Nadalje, predsjednik HNS-a je izjavio da ni jedan taj poziv nije bio presudan za donošenje odluke HNS-a, nego je bilo presudno da će Hrvatska ući u ozbiljnu političku krizu, da će otići u stečaj desetci tvrtki, da će tisuće ljudi dobiti otkaz. “To je bilo presudno, a poziva je bilo nebrojeno”, naveo je Vrdoljak.

NE ŠTITI LJUDE IZ TEKICE

Osim toga, Vrdoljak je kazao da ne “štiti ljude iz te tekice”, nego smatra da nije ni politički pristojno osobne razgovore iznositi u javnost. “To nije moj stil, niti će biti, a razgovarao sam s mnogima u to vrijeme, i u SDP-u, i u HDZ-u i u HSS-u, ali pitajte njih”, zaključio je temu o misterioznoj tekici. Upitan je li koalicija s HDZ-om danas čvrsta, Vrdoljak izjavljuje da je s HDZ-om puno veći izazov bio ući u koaliciju, nego izaći iz nje, ali misli da su ovaj mandat odradili sukladno očekivanjima, jer je nakon 30 godina uvedena reforma u škole, ostvaren je rast zaposlenosti i BDP-a, a veliki gospodarski sustav “Agrokora” spašen je od stečaja.

KANDIDAT ZA TEKICU USKOKA

Iako HNS prati glas jedne od stranaka koja ima najviše pravomoćno osuđivanih članova, statistički gledano čak više od HDZ-a, zasad šefa nekadašnje građevinske barunice iz Gunje još nitko ništa nije pitao o porijeklu imovine. Niti skandal s razdjelnicima topline, niti neobično partnerstvo s tvrtkom PPD nisu dosad pokrenuli pravosudne mehanizme koji bi mogli odgovoriti na pitanje odakle Vrdoljaku toliki nesrazmjer između primanja i stećene imovine. No, bili živi pa vidjeli, jer možda će slučaj sa stanovima na sunčanom Žnjanu ili netransparentna milijunska nabava primitivnih tableta za ministarstvo znanosti i obrazovanja ipak uvaženog čelnika HNS-a staviti na počasno mjesto u tekicu USKOK-a.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon