TEČAJEVI NAS U MCP-a U 2016.

Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru nastavlja  organizirati Nautical Archaeological Society (NAS) tečajeve i tijekom 2016. godine. NAS-ovi tečajevi ne daju samo uvod u temu podvodne arheologije , nego polaznicima nude priliku da steknu vještine i iskustvo, omogućujući im da sudjeluju u projektima i terenskom radu diljem svijeta i, možda, pokrenu vlastite projekte. Organizacijski tim MCPA će tijekom 2016. provoditi NAS tečajeve koji će se održati u Balama kod Rovinja. Teorijska predavanja će se održavati u ronilačkom klubu The Old Diver u kampu Mon Perin, a praktične vježbe će se održavati u podmorju općine Bale.

NAS

Tekst: Panopticum

Foto: www.icua.hr

Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru nastavlja  organizirati Nautical Archaeological Society (NAS) tečajeve i tijekom 2016. godine. NAS-ovi tečajevi ne daju samo uvod u temu podvodne arheologije , nego polaznicima nude priliku da steknu vještine i iskustvo, omogućujući im da sudjeluju u projektima i terenskom radu diljem svijeta i, možda, pokrenu vlastite projekte.

Organizacijski tim MCPA će tijekom 2016. provoditi NAS tečajeve koji će se održati u Balama kod Rovinja. Teorijska predavanja će se održavati u ronilačkom klubu The Old Diver u kampu Mon Perin, a praktične vježbe će se održavati u podmorju općine Bale.
Raspored:
– NAS Uvod u priobalnu i podvodnu arheologiju – 3. svibanj 2016.
– NAS I Prvi stupanj priobalne i podvodne arheologije – 4./ 5. svibanj 2016.
– Nas II Praktični rad na podvodnom terenu radi prikupljanja podataka u svrhu pisanja završnog rada će se odvijati u periodu od 2.-7. svibnja 2016. na arheološkom nalazištu Piruzi kod Rovinja

Dodatne informacije:
Tečaj uvoda u priobalnu i podvodnu arheologiju će se sastojati od teoretskih predavanja – vrste podvodnih nalazišta i metode datiranja, podvodni nalazi, 2D dokumentiranje, te praktičnog dijela  – crtanje na kopnu i pod vodom (jedan uron).

Prvi dio tečaja priobalne i podvodne arheologije će se sastojati od teoretskih predavanja – provođenje arheološkog projekta, lociranje i upoznavanje nalazišta, sigurnost tijekom izvođenja projekta i logistika, 3D dokumentiranje, briga o nalazima, aktivnosti nakon iskopavanja te praktičnog dijela – upoznavanje nalazišta i dokumentacija nalazišta (dva urona).

Uvod u priobalnu i podvodnu arheologiju
Mjesto održavanja: Bale
Predavači: Mladen Pešić, Luka Bekić, Roko Surić
Datum održavanja: 3. svibanj 2016.
Cijena tečaja je 375,00 kuna (50,00 eura)

NAS I – Prvi stupanj priobalne i podvodne arheologije
Mjesto održavanja: Bale
Predavači: Mladen Pešić, Luka Bekić, Roko Surić
Datum održavanja: 4.-5. svibanj 2016.
Cijena tečaja je 750,00 kuna (100,00 eura)

Uvjeti za pristupanje tečajevima
Uvjeti za Uvod u priobalnu i podvodnu arheologiju te NAS I. stupanj priobalne i podvodne arheologije su ronilac otvorenih voda – OWD, CMAS* ili ekvivalentna ronilačka kategorija, liječnička potvrda o sposobnosti za ronjenje i ronilačko osiguranje.

Cijena tečaja uključuje:

–    NAS training record card
–    tiskane materijale za pojedine module tečaja
–    troškove punjenja i iznajmljivanja ronilačkih boca
–    časopis Potopljena baština
–    godišnju članarinu za online NAS IJNA ili Newsletter

Polaznici tečaja trebaju donijeti svoju ronilačku opremu ili je mogu iznajmiti u mjesnom ronilačkom klubu (organizator ne pokriva te troškove). Polaznici trebaju sami organizirati prijevoz do Bala o vlastitom trošku. Polaznici trebaju sami organizirati smještaj tijekom trajanja tečajeva o vlastitom trošku, a za zainteresirane postoji mogućnost organiziranja smještaja u kampu Mon Perin. Za svaki je tečaj broj mjesta ograničen.

Prijave i popratne dokumente (kratki životopis, kopiju ronilačke iskaznice,kopiju liječničke potvrde o sposobnosti za ronjenje i ronilačko osiguranje) obvezno pošaljite u elektroničkom obliku u MCPA, kontakt osoba je Mladen Pešić ([email protected]). Rok za prijavu je 15. travanj 2016. godine.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon