TASS: LONDON KORISTI UKRAJINU KAO SREDSTVO U SUKOBU S MOSKVOM

Tekst: Panopticum/TASS

Foto: EPA-EFE

Rusko veleposlanstvo u Londonu komentiralo je u utorak, 23. travnja 2019. izjave britanskog ministra vanjskih poslova Jeremya Hunta koje je čestitao Volodimiru Zelenskom na izboru za predsjednika Ukrajine, te usput navelo kako London koristi Ukrajinu kao sredstvo u sukobu s Moskvom. Naime, kako prenosi TASS, Velika Britanija i druge zapadne zemlje žele iskoristiti Ukrajinu kao instrument vojno-političkog sukoba s Rusijom.

U daljnjem komentaru veleposlanstva Rusije u V. Britaniji navodi se da takve izjave samo naglašavaju da stvarni cilj tzv. potpore koje je britanska vlada i druge zapadne zemlje pružale ukrajinskoj vladi proteklih godina uopće nije bilo od pomoći ukrajinskom narodu već im je potpora data zbog strateškog položaja Ukrajine koja se nalazi na prvoj liniji ruskog izazova međunarodnom sustavu utemeljenom na pravilima zapadne demokracije. Osim toga, Rusko veleposlanstvo u Londonu u nastavku je također kritički komentiralo britanske političke izjave kako je stabilnost Ukrajine ključna za europsku sigurnost, te da je suradnja u području obrane i sigurnosti “identificirana je kao prva među područjima buduće suradnje između Londona i Kijeva”. Rusko veleposlanstvo u Londonu zaključuje komentar o potrebi političkog rješavanja sukoba na istoku Ukrajine kroz pregovore temeljene na sporazumima iz Minska uz izravni dijalog i normalizaciju odnosa Kijeva sa svojim građanima u Donbassu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon