TALIJANSKO UPOZORENJE ZA PROMJENOM ZIMSKIH GUMA

Tekst: D. S. / A. R.

Foto: www.corriere.it

U nedjeljnom izdanju od 14. travnja 2019. talijanskog visokotiražnog dnevnika Corriere dela Serra uredništvo upozorava svoje čitatelje o obveznoj sutrašnjoj promjeni zimskih guma. U protivnom slijedi mandatna kazna na licu mjesta od strane prometne policije u visini do gotovo 1.700 eura. Preciznije, kazne za taj novi prometni prekršaj iznose od 422 do 1695 eura.

Naime, kako navodi talijanski dnevnik, počevši od 15. travnja 2019. preporučljivo je vozačima zamijeniti zimske gume ljetnim gumama budući vozači u prekšaju osim visokih kazni riskiraju i odjavu registracije, odnosno povlačenje dokumenta o registraciji vozila, a u slučaju prometne nesreće osiguranje može odbiti isplatu štete. Osim toga, a prema podacima talijanske Assogomme, provjere koje je prometna policija provela na 749 vozila tokom 2018. godine otkrile su nepravilnosti u 22 posto slučajeva.

Autor članka u Corriere dela Serra zaključuje tekst kako savjetuje vozačima da na zidnom kalendaru zaokruže datum 15. studenog 2019. jer od tog dana je potrebno opet zamijeniti ljetne gume kako bi se zaobišla zakonska obveza da lanci za snijeg budu unutar putničke kabine vozila.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon