TALIJANSKA TURISTIČKA PONUDA BESPLATNOG LJETOVANJA U VRIJEME KORONE

Tekst: R. F.

Foto: www.molisenetwork.net

Kako javljaju pojedini mediji u EU, slikovito talijansko selo San Giovanni u pokrajini Molise osmislilo je inovativni način da privuče turiste tijekom epidemije korone da ga posjete ovog ljeta jer su ograničena putovanja Europom konačno popustila. Neuobičajena ponuda sastoji se od sedmodnevnog besplatnog smještaja u napuštenim vilama u mjestu San Giovanni. Preciznije, turistička shema nudi 40 besplatnih boravka ovog ljeta, i to u periodu između 4. srpnja i 3. listopada 2020. godine. Ponuda smještaja uključuje vilu s četiri kreveta koja je na raspolaganju tjedan dana. Računica organizatora ove zanimljive ponude je vrlo jednostavna budući uz besplatni smještaj, to ostavlja turistima više novca za uživanje u restoranima i barovima u atraktivnim dijelovima Molisea. Da biste se prijavili, morate ispuniti obrazac s detaljima zašto želite otkriti Molise i poslati ga e-poštom. Formular za besplatni sedmodnevni boravak s prijavom možete pronaći ovdje.

Ovu turističku ponudu osmislio je lokalni aktivist Enzo Luongo i dao joj naziv “Regalati il ​​Molise”. Na ideju je došao budući zbog desetljeća dugog iseljavanja iz Molisea u seoskim centrima postoje kuće koje godinama leže prazne. Navodi kako su to lijepa i naseljena mjesta, ali koja nemaju klasični turistički smještaj te zaključio kako bi mogao pomoći oživljavanju tih povijesnih sela, a isto tako potaknuti posjetitelje u ovim teškim vremenima korone, kada je turizam na relativno niskim granama.

Naselje San Giovanni udaljeno je dva sata vožnje automobilom od Rima, odnosno samo jedan sat od Napulja i oko 40 kilometara od Jadranskog mora. New York Times je pokrajinu Molise nazvao jednom od 52 destinacije koja bi se trebala posjetiti 2020. godine.

Inače, talijanska pokrajina Molise do sada je zabilježila 444 slučaja koronavirusa i 23 smrtna slučaja, a niti jedan novi slučaj nije zabilježen u posljednjih tjedan dana.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon