TALIJANSKA GORIZIA DOMAĆIN HRVATSKOG PROJEKTA TOGETHER

Tekst: HKD/Panopticum

Foto: Neven Petrović

Odabrana produkcija umjetnice Petre Hrašćanec – UO 21:21 iz Hrvatske s okončanog natječaja Pan-Adrie bit će premijerno predstavljena na prvom izdanju festivala suvremenog plesa u organizaciji Artisti Associati i u suradnji sa Slovenskim narodnim kazalištem Nova Gorica između 22. i 25. listopada 2020. u talijanskoj Goriziji. Uz predstavljanje na festivalu, odabirom na natječaju projekt Together dobio je i sufinanciranje produkcije, tehničku i promotivnu podršku, zatim podršku i sufinanciranje za gostovanja u partnerskim gradovima i mogućnost mentorstva tijekom kreativnog procesa.

Petra Hrašćanec plesno je školovanje započela u Zadru u Glazbenoj školi Blagoje Bersa, a potom ga nastavila u Zagrebu u srednjoj školi za ples i ritmiku Ana Maletić. Osim dugogodišnjeg rada u Zadarskom plesnom ansamblu gdje je i danas članica upravnog odbora, izdvaja se još i rad u Studiju za suvremeni ples u Zagrebu. Od 2009. godine umjetnička je ravnateljica festivala Monoplay u Zadru, a 2012. godine osniva vlastitu umjetničku organizaciju 21:21.Tijekom dosadašnjeg rada susrela se sa mnogim pedagozima, a sudjelovala je i u mnogim plesnim predstavama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Međunarodna mreža Pan-Adria koprodukcijski je format partnerskih pozornica raširenih na području Jadrana, Alpa i Panonskog bazena, kojim se želi ojačati suradnja između uključenih organizacija, kao i ponuditi povoljne uvjete za stvaranje i predstavljanje novih projekata te pridonijeti prepoznavanju suvremenog plesa. Partneri Pan-Adrie su EN-KNAP Productions / Ljubljana, Slovensko narodno kazalište / Nova Gorica, Trenutak / Maribor, Zagrebački plesni centar / Zagreb, Mediteranski plesni centar / Svetvinčenat, Artisti Associati / Gorica i Hrvatski kulturni dom na Sušaku – Rijeka.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon