TAJNI SUSRET MLADOG SOROSA I CRNOGORSKE REPLIKE SLOBODANA MILOŠEVIĆA

Tekst: Panopticum/J. J./Pobjeda

Foto: Reuters/ES

Kako prenosi crnogorska “Pobjeda” u podgoričkoj Vili Gorica se dva dana prije nedjeljnih parlamentarnih izbora odigrao nenajavljeni susret predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića i Alexandera Sorosa, zamjenika predsjednika međunarodne Fondacije za Otvoreno društvo. Prema neslužbenim diplomatskim izvorima na koje se poziva crnogorski list i istoimeni portal susret u Podgorici je protekao bez službenog priopćenja za javnost a održao se u petak, 9. lipnja 2023. godine u večernjim satima.

Moguća tema razgovora Sorosa i Milatovića je, između ostalog mogla biti i tzv. inicijativa ,,Otvoreni Balkan“. Naime, i specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabriel Escobar u više navrata je istakao da SAD podržava ,,Otvoreni Balkan” i da na tu ,,inicijativu gleda kao na pokušaj integracije u EU“. Međutim ta inicijativa nema podršku zemalja članica EU kao ni država jugoistočne Europe.

Vijest iz Crne Gore je utoliko zanimljiva obzirom na činjenicu kako je milijarder i financijer George Soros izjavio za Wall Street Journal u razgovoru objavljenom u nedjelju, 11. lipnja 2023. da kontrolu nad svojim ogromnim financijskim carstvom vrijednim 25 milijardi dolara predaje sinu Alexanderu Sorosu.

Sorosev sugovornik iz Crne Gore s druge pak strane, a prema glavnim obilježjima – zapadna škola, stil i retorika, uz vulgarni velikosrbijanski sadržaj, Jakov Milatović je replika Slobodana Miloševića. Drugim riječima, to znači da je iluzija od Milatovića očekivati nešto normalno i dobro. Uostalom, SPC je prevela u politiku , blagoslovila i nadzire Milatovića, kao što je bio slučaj i sa Slobodanom Miloševićem. Nakon tajnovitog sastanka moglo bi se zaključiti kako “na Istoku nema ništa nova dok na Zapadu slušamo stare priče”, odnosno jao i naopako nesrbima u “Yugoistočnoj Europi”.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon